05 juli 2015

Living the vega(n) life in Praag

Ik zat de afgelopen 4 dagen met walgelijk mooi weer in het walgelijk mooie Praag. Hesjtek zwaar leven ja. En wat het leven nog zwaarder maakte, was het overschot aan verantwoorde tentjes waar ik als wannabe-alto niet aan voorbij kon lopen. Dus hier 3 restaurantjes en 1 bio-winkel die je ab-so-luut niet mag missen als je als vega(n) naar Praag gaat.

Lehká Hlava - vet mooie foto's, niet?

Lehká Hlava (Boršov 280/2)

Dit restaurantje kom je overal tegen als je zoekt op vegetarische restaurantjes in Praag, en met goed recht. Supermega-alto ingericht met paddenstoelenlampen en kralen onder het glazen tafelblad. Het eten is ook supermega-alto, en ontzettend lekker. Echt. We namen als voor hummus met nacho's, als hoofd raw komkommerspaghetti (van die slierten) met avocadosaus en pesto, en toe een worteltaart met pompoenroom. Erbij dronk ik het beste sapje ever met appel, gember en wortel. Heer-lijk alles. Voor dit alles waren we 25 euro kwijt (!!!!!!!!!!!!! <3 Tsjechische prijzen), geen geld dus. Ik zou wel reserveren of zoals wij: belachelijk vroeg komen (nog voor vijven, oeps). 

Maitrea (Týnská ulička 1064/6, vlakbij het oude Stadsplein en de klok)Zusterrestaurant van Lehká Hlava. Sommige gemeenschappelijke gerechten (mijn sapje!!!!) maar vooral veel andere. Als voor namen we guacamole met nacho's en als hoofd Tex Mex quesadilla's (zo fukking lekker DAYUM) en Thaise curry (volgens mijn gezelschap ook heel lekker). Geen ruimte meer voor een toetje, woehoe! De inrichting was hier iets minder alto, al moet je dan even niet kijken naar een soort bruine wasbak waarin een steen balanceert en water stroomt. Ik denk dat dit voor de beginnende alto wat toegankelijker is dan Lehká Hlava en ook wat minder populair. Nergens voor nodig, want wederom was dit heel erg lekker! Ook zo'n 25 euro.

Dhaba Beas

Dhaba Beas (verschillende locaties)
Goed. Dit was een bijzondere ervaring. Dhaba Beas is een Indiaas/vegetarisch buffetrestaurant en omdat wij redelijk laat aankwamen (half 8), was veel al op. Maar dat houdt mij niet tegen om onmenselijke porties op het ijzeren dienblad te scheppen waardoor ik met buikpijn wegging. Maar ook dit was echt heel goed eten. Veel curries (duh), veel aardappelen/doperwten, naanbrood en papadums, verschillende sausjes, rijst en toetjes die ik er eerlijk gezegd behoorlijk dubieus eruit vond zien. De bediening was... niet-bestaand, en de gastvrijheid of Engelssprekendheid ook niet, maar dat mocht de pret niet drukken. Het eten was heel erg prima, en voor zo'n 12 euro hadden wij twee mega dienbladen vol. Afgesloten met een McFlurry, want je moet te veel alto-heid ook uitbalanceren.

Country Life (Melantrichova 15, supercentraal in de Oude stad)
Dit is een combinatie van een biowinkel en een restaurant. In die laatste zijn wij niet geweest, maar van de biowinkel hebben we gretig gebruik gemaakt. Er is daar namelijk een grote keuze uit broden en broodjes (zonder Engelse bijschrift, dus lekker avontuurlijk). Wij namen een selectie mee, met onder andere wat later een croissantje zuurkool bleek, en hebben die opgepeuzeld aan de zijkant van de Spaanse Synagoge (GA DAT ZIEN! ZO MOOI!). Choquerend waren de prijzen: één van de broodjes was 6 kronen (dat is ongeveer 2 eurocent.... Wat). Naast broodjes hadden ze ook de usual biowinkel stuff, waaronder Jori pindakaas (Vrije Schoolflashbacks!) en Horizon notenspread (#holygrail).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten