05 juli 2015

Preistamppot

Preistamppot, de vaatwasser en mijn voet die een modellenpose aanneemt

Mijns inziens is prei de meest underrated groente aller tijden. Het is echt zo iets dat toevallig in een gerecht zit, maar nooit de volle aandacht krijgt. Dat vind ik zielig voor de prei, gezien het feit dat de beste stengel eigenlijk heel erg lekker en makkelijk is. Dus: preistamppot, omdat prei het waard is.
Ingrediënten
1 prei
Ca. 4 flinke aardappels
Scheut (noten)melk/-room
Zout/peper

Snijd de prei in ringen en was deze goed. Zet een koekenpan op het vuur met een laagje olie en bak de ringen met wat zout en peper op laag vuur. Schil de aardappelen en snijd in blokjes, en kook voor zo'n 10 à 12 minuutjes met een klein laagje water en wat zout goed gaar. Stamp het geheel fijn, voeg de prei toe, een scheutje melk of room, een beetje zout en heel heel heel veel peper. Even doorroeren en klaaaarrr! Zo simpel en zo lekker!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten