03 oktober 2014

Linzen met Marokkaanse groentestoof

Dit is overduidelijk een gerecht dat ik Thuisthuis heb gemaakt, te herkennen aan de shitload aan verschillende ingrediënten en de prutteltijd van de stoof. Ik denk dat alle Marokkaanse mensen hun neus ophalen voor mijn wannabe-tajine, maar ik vind het lekker. Dus.

Ingrediënten
1 aubergine
Handje sperziebonen (uit de diepvries, is geweldig)
Handje gedroogde abrikozen
1 ui
0,5 eetlepel komijn
Snufje kaneel
Snufje chilipoeder
Snufje kerriepoeder
250 ml water (of een blik tomatenblokjes)
Half blokje groentebouillon
1 blik linzen
1 bosje koriander
Lepel yoghurt

Snijd de abrikozen in stukjes, en overgiet met heet water.

Snijd de aubergines in ringen, en die ringen vervolgens in blokjes. Snijd de ui in halve ringen. Dop eventueel de sperziebonen als je verse jongens gebruikt. Giet de linzen af. Snijd de koriander fijn (laat wat over voor garnering).

Zet een pan op het vuur, en bak de aubergines en ui een beetje aan in olie. Voeg de komijn, kerrie, kaneel en chilipoeder toe, bak even aan en overgiet met het water of de tomatenstukjes. Voeg het blokje groentebouillon toe. Laat dit geheel sudderen tot de aubergine enigszins zacht is, en voeg dan de sperziebonen en de abrikozen toe. Laat nog 5 à 10 minuten doorgaan, tot de sperziebonen zacht zijn. Voeg de helft van de koriander toe, en breng eventueel op smaak met peper en zout.

Men door de linzen de andere helft van je gesneden koriander, chilipoeder en peper en zout. Schep dit op een bord, het groenteprutje ernaast en de lepel yoghurt erbij. Garneer met de achtergehouden koriander.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten