05 juli 2015

Salami-ish zoete aardappelfrietjes

Zo, hoi pipeloi long time no see en zo. Ik val maar gelijk even met de deur in huis: deze zoete aardappelpatattekes zijn de shit. Superhealthycleanvegan&verantwoord, met de smaak van salami. Wat wil een mens nog meer!

Ingrediënten 
1 mega zoete aardappel (of 2 à 3 kleintjes)
1 theelepel gerookt paprikapoeder
1/2 theelepel knoflookpoeder
1 a 2 eetlepels kokosolie
zout/peper

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Schil de zoete aardappel(s) en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi met de poeders, olie en wat zout en peper. Hussel het even lekker door elkaar en bak voor zo'n 30 minuten. Na 15 minuten even de patattekes omkeren.

Ik at het met bloemkoolpuree (supermakkelijk: een halve bloemkool koken, fijnstampen, scheutje (noten)melk, flink wat peper en wat zout, eventueel een beetje edelgist en klaar) en de meest sneue sliertjes tuinkers die het menselijk oog ooit hebben gezien. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten