09 juni 2014

Semi-gezonde havermoutkoekjes

Deze afzichtelijke doch heerlijke babies zijn aanpassing van een recept van crimineel Martha Stewart dat ik ooit tegenkwam. Alle credits naar haar, dus!

Havermoutkoekjes

70 gram volkorenmeel 
70 gram bloem
1 theelepel bakpoeder
6 eetlepels olie (kokosolie, rijstolie, olijfolie, zonnebloemolie - doe whatever your heart desires ok)
100 gram oerzoet/kokossuiker (of voor de natuurwinkelnoobs: bruine suiker kan ook)
1 ei
1 theelepel vanille extract
62 gram (ha, ja! Nee, je mag er ook 60 van maken) havermout
eventueel ook 60 gram rozijnen of chocoladestukjes of gedroogde vruchten
Oven voorverwarmen op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier of vet ‘m in.
In een kleine kom mix je de bloem, het meel en het bakpoeder bij elkaar. In een andere kom doe je alle vloeibare ingrediënten en suiker (dus al het overige, min de havermout en eventueel de vruchten), lekker mengen met een pollepel.

Vervolgens doe je ‘t bloemmengsel bij de natte shizzle en voeg je de 62 gram havermout toe (en eventueel de vruchten) - die roer je tot het een bal wordt. Nog even doorkneden met de handjes, mooie balletjes van maken, die op de bakplaat leggen en HUP de oven in voor 15 tot 17 minuutjes (maar check na 12 minuten eventjes) (ja ik hou erg van precieze getallen). De koekjes zijn klaar als ze een beetje lichtbruin zijn geworden.

Gratis tip: ook heel lekker als je een chocoladevariant maakt, met een beetje cacaopoeder en wat extra zoetstof. Of een chocolate-chipvariant (omg die gaat op de planning voor komend weekend) met een beetje kaneel in het bloemmengsel, yum.

1 opmerking:

  1. haha crimineel Martha Stewart, ik denk daar ook aan als ik weer de meest heerlijke dingen op haar site zie. Koekjes lijken mij erg lekker.

    Liefs Suus van Food bandits

    BeantwoordenVerwijderen