08 juni 2014

Salade met grapefruit, pistache en avocado

Oké, voordat je denkt: OMG wat is de kwaliteit van je foto's opeens vooruitgegaan, dan moet ik je teleurstellen. Deze foto is gemaakt door de geweldige Maura (echt, als er iemand foto's kan maken van eten dan is zij het #foodporn). Ik had tijden terug een receptje aan haar getipt, en dat had ze toen gemaakt (en, zoals alleen zij dat kan, enorm goed vastgelegd). Dus alle credits voor de foto gaan naar haar, natuurlijk. 

Deze salade lijkt een beetje op mijn mango-mozzarella-muntsalade, maar dan anders en net zo lekker fris.

Ingrediënten
1 kleine ui of sjalot, of 2 à 3 lente-uitjes
1 grapefruit
1 avocado
2 goede handen vol rucola of veldsla
Handjevol pistachenootjes
Wat muntblaadjes
Olijfolie
Citroen-/sinaasappel-/grapefruitsap

Hak het uitje fijn, snijd de avocado in blokjes en snipper de muntblaadjes. Schil de grapefruit, en snijd de partjes eruit. Maak een simpele dressing door 3 delen olijfolie op 1 deel fruitsap te mengen, en voeg de muntblaadjes en rucola toe. Meng het goed door, voeg alle andere ingrediënten toe en serveer.

1 opmerking: