09 juni 2014
Linzensalade met bietjes, munt en walnoten
Als ik niet weet wat ik moet eten, wordt het uiteindelijk vrijwel altijd linzensalade. Het is zo makkelijk (!), lekker (!) en gezond (!). En je kunt van alles bij de linzen flikkeren - het smaakt (bijna) altijd goed. Bereid je vast voor op nog duizend soortgelijke recepten, want heb nog een heel scala aan variaties in petto.
Ingrediënten
1 blik linzen, afgespoeld (de allerlekkerste vind ik die van La Bio Idea die ik altijd haal bij Ekoplaza)
1 tot 1.5 bietje, gekookt en in blokjes gesneden
Verse koriander
Handje slamelange/rucola
Tahini
Walnoten, heel of in stukjes
Zet een koekenpan op laag vuur, doe er wat olijfolie in en doe er de linzen, bietjes en walnoten bij. Warm dit geheel zo’n 2 minuutjes op laag vuur op. Snijd de koriander fijn, voeg bij het prutje samen met zout en peper. Spatel de sla door het mengsel, serveer op een bord en maak af met een eetlepel tahini erover gesprenkeld.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten