05 juli 2015

Aspergetaartje

Helaas helaas pinda fromage is het aspergeseizoen al een beetje voorbij, maar dankzij globalisering en al die dingen zijn er altijd wel groene asperges ergens te vinden. En zo niet, dan hebben we (als het goed is) volgend jaar om weer een heelâk aspergetaartje te maken.

Ingrediënten (2 personen)
4 tot 6 velletjes bladerdeeg, ontdooid
1 bos groene asperges (ik gebruikte er een stuk of 12)
3 flinke eetlepels groene pesto
1 rode ui
zout/peper
evt. wat gedroogde Italiaanse kruiden

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Leg op een met bakpapier beklede bakplaat de velletjes bladerdeeg naast elkaar, en plak de randjes aan elkaar waardoor je één groot vel deeg krijgt. Prik gaatjes maar houd aan de randjes een ruimte zonder gaatjes over (hierdoor krijg een korst).

Snijd de ui in halve ringen en bak deze langzaam voor zo'n 10 minuten op laag vuur. Bereid de asperges voor door de onderste twee centimeter (ongeveer) van elke stengel af te snijden, en was ze even kort.

Besmeer het deeg met de pesto, leg hierop de asperges. Maak af met zout en peper, en eventueel de Italiaanse kruiden. Schuif in de oven voor 10 minuten, verdeel dan de rode ui erover en laat nog een paar minuutjes gaan.

Heeeerrrrlijk met een lekkere salade en een lekker wijntje, als we toch bezig zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten