08 oktober 2014

Boerenkool extravaganza (echt zo lekker, maak dit!!!)



Als de foto's van m'n maaltijd heel vaag en schmutzig zijn, weet je dat het lekker was. Dan heb ik in alle haast een foto geklikt en daarna als een bezetene op mijn bord aangevallen. En dit was zo'n geval. Echt: maak dit. MAAK DIT. Zo lekker!!!

Ingrediënten
4 (middel)grote aardappels, geschild en door de midden
150 gram boerenkool
3 zongedroogde tomaten, in reepjes gesneden
Ca. 5 olijven, gevierendeeld (ha)
Klontje boter

Voor de jus:
Flinke eetlepel roomboter
1 middelgrote rode ui, in halve ringen
Scheut rode wijn
Theelepel mosterd
1/3 blokje groentebouillon, verkruimeld

Zet water op met een snufje zout en kook de aardappels en boerenkool (in één pan) in 15 minuten gaar. Maak intussen de jus: zet een steelpannetje of kleine koekenpan op, smelt de boter en voeg de uiringen toe. Laat dit zo'n 10 minuten z'n ding doen (#drankjedoen #dansjewagen). Voeg dan een scheut rode wijn toe, laat een minuut de alcohol verdampen en voeg de mosterd en groentebouillon toe. Laat dit nog een paar minuutjes op laag vuur gaan. Als het te weinig vocht bevat, kun je altijd nog wat water of wijn toevoegen.
Giet de boerenkool en aardappels af, stamp het fijn met een pureestamper en voeg de boter, zongedroogde tomaten en olijven toe (en eventueel een beetje zout). Meng dit allemaal goed door, zodat de boter smelt.

Genieten zal je, verdorie!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten