05 mei 2015

Lauwwarme salade van boekweitnoedels met pindadressing

Hou je van fris? Van lekker anders? Van lekker anders, lekker fris (wat een kut tekst, eigenlijk?)? Dan is dit iets voor jou!!!! Echt heeeeul erg lekker, heel erg customizable en heel erg een allemansvriend (behalve als je allergisch bent voor pinda's, of voor iets anders in de ingrediëntenlijst).

Ingrediënten
1 portie (boekweit)noedels (80 gram?)
2 peentjes (of een kwart winterpeen, of 4 van die geschrapte kleine worteltjes. Je kan ook al geraspt nemen, is heel handig en dan heb je een goed excuus om met de rest worteltaart te maken)
Handjevol paddenstoelen
Flinke hand spinazie
10 gram/klein handje koriander
Variaties: tempeh, komkommer, lente-ui, paprika, tofu, omeletreepjes.. wat niet!?

Voor de dressing
1 flinke eetlepel pindakaas (zo eentje die alleen van pinda's gemaakt is, bij de natuurwinkel te halen)
1 eetlepel wittewijnazijn of rijstazijn
1 theelepel sojasaus
1 theelepel sambal (of meer if you like it hot) (who doesn't?!) 

Snijd de wortels in fijne reepjes, hak de spinazie en koriander wat fijner en snijd de paddenstoelen in reepjes. Bak de paddenstoeletjes met een beetje olie aan in een koekenpan tot ze gaar zijn. 
Maak de dressing door alle ingrediënten bij elkaar te gooien (als je pindakaas wat te hard is, doe je 't voor 10 seconden in de magnetron).
Kook een pan met flink wat water, en doe - als het water kookt - de noedels erbij. Volg de instructies op de verpakking, mijne waren in 3 minuutjes gaar. Je wilt ze niet helemaal doodkoken, want dan word het straks op je bord een derrie noedelkoek. 

Giet je noedels af, overspoel ze met koud water (voorzichtig!). Terug in de pan, overgiet ze met de dressing, gooi de wortel, deel van je koriander en spinazie erbij en meng het allemaal goed. Drapeer leuk op een bord, en strooi er je paddenstoelen en nog wat koriander overheen.

Zo lekker!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten