Oké, eerst een disclaimer: dit is voor de gevorderde en experimentele vega/kok. Dat vind ik tempeh überhaupt, omdat dat zo bitter is en zo'n karakteristieke smaak heeft waarvan ik heul goed begrijp als iemand het niet lekker zou vinden. Maar als je iets avontuurlijks (en lekkers!) wil creëren, dan is dit je baby boo.
Ingrediënten
½ kopje zilvervliesrijst
1 halve courgette
1 handje rucola of spinazie
¼ blok tempeh
3 eetlepels sojasaus
1 theelepel sesamolie
1 theelepel honing
1 knoflookteentje
Eventueel verse koriander, fijngesneden
Bereid de rijst zoals op de verpakking staat
aangegeven. Snijd de courgette in
plakjes, en snijd die plakjes weer in blokjes. Doe met de tempeh hetzelfde. Doe
wat olie in een koekenpan, voeg de tempeh en courgette toe en laat 5 minuten op
laag vuur bakken. Herhaaldelijk roeren. Maak intussen de saus: snijd de
knoflookteen fijn, en meng die samen met de sojasaus, sesamolie en honing. Giet
dit geheel na de 5 minuten over het courgette-tempehmengsel, en laat het geheel
nog 5 minuten door garen. Voeg een deel van de rucola toe, en kook even mee.
Meng het groentemengsel door de gekookte rijst, doe de rest van de rucola erbij
en eventueel de fijngesneden koriander.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten