15 juni 2014

Courgette-tempehprut


Oké, eerst een disclaimer: dit is voor de gevorderde en experimentele vega/kok. Dat vind ik tempeh überhaupt, omdat dat zo bitter is en zo'n karakteristieke smaak heeft waarvan ik heul goed begrijp als iemand het niet lekker zou vinden. Maar als je iets avontuurlijks (en lekkers!) wil creëren, dan is dit je baby boo.

Ingrediënten
½ kopje zilvervliesrijst
1 halve courgette
1 handje rucola of spinazie
¼ blok tempeh
3 eetlepels sojasaus
1 theelepel sesamolie
1 theelepel honing
1 knoflookteentje
Eventueel verse koriander, fijngesneden

Bereid de rijst zoals op de verpakking staat aangegeven.  Snijd de courgette in plakjes, en snijd die plakjes weer in blokjes. Doe met de tempeh hetzelfde. Doe wat olie in een koekenpan, voeg de tempeh en courgette toe en laat 5 minuten op laag vuur bakken. Herhaaldelijk roeren. Maak intussen de saus: snijd de knoflookteen fijn, en meng die samen met de sojasaus, sesamolie en honing. Giet dit geheel na de 5 minuten over het courgette-tempehmengsel, en laat het geheel nog 5 minuten door garen. Voeg een deel van de rucola toe, en kook even mee. Meng het groentemengsel door de gekookte rijst, doe de rest van de rucola erbij en eventueel de fijngesneden koriander. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten