08 juni 2014

Epic BLT vega style

Dit at ik een tijdje terug voor het eerst, toen de verveling toesloeg en een potje aioli me in de koelkast stond te roepen (heerlijk spul, trouwens. Je kan nooit genoeg knoflook in je leven hebben). Ik denk dat 't ook nog heel lekker is met wat (vega) mozzarella en basilicumblaadjes, dan krijg je een soort BLT-caprese-hybrid. Ik zeg je: het wordt niet veel beter dan een BLT-caprese-hybrid in het leven, echt niet.

Ingrediënten
Twee sneetjes brood
Aioli (kan ook vervangen worden door mayonaise, maar dan wordt het niet meer Overheerlijk maar Gewoon Heerlijk)
Pesto
2 plakjes vegetarische ham van de Appie (of een ander vegetarisch broodbeleg in plakjes)
Handje sla
1 tomaat of 2 cherrytomaatjes, in plakjes

Giet wat olijfolie in de pan, en bak de broodjes een beetje krokant. Leg ze opzij, besmeer één snee met aioli/mayonaise en de andere met pesto.  Leg op het sneetje met aioli de sla. Giet opnieuw wat olijfolie in de pan, en bak voor 1 minuut de plakjes nepdier (een beetje blijven omdraaien etc.). Leg ze mooi gedrapeerd op de sla, leg de tomatenplakjes erop, andere snee erop en GENIET. Echt, geniale combi dit.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten