Volgens mij ben ik de enige persoon op deze aardkloot die pasta met olijfolie en knoflook verkiest boven pasta in tomatensaus (#breakingtherulessince1995). Ik weet niet waarom, maar de tomatensaus vind ik, behalve als 'ie gemaakt is door een Italiaan, altijd nét niet. En een lekkere, smaakvolle olijfolie + een shitload aan knoflook is, in my humble opinion, altijd goed. Dus. Doe ik dat.
80 gram pasta
3 handenvol spinazie
2 teentjes knoflook, fijngehakt
Stuk of 6 ontpitte olijven, in stukjes gesneden
Balsamicostroop
Kook de pasta volgens de verpakking. Zet intussen een koekenpan op laag vuur, drizzle er wat olijfolie in, en bak de knoflook voor een minuutje zachtjes aan. Voeg de spinazie toe, samen met (heel wat) peper. Laat de spinazie slinken in de pan. Als de pasta bijna gaar is, voeg je de olijven toe aan het spinaziemengsel. Giet de pasta af, en doe de spinazieprut erbij. Flinke scheut extra vergine olijfolie erbij, beetje zout, doorroeren en opdienen. Afmaken met wat balsamico.
Dit zal ook geweldig zijn als je er nog wat zongedroogde tomaatjes door doet, of in de oven geroosterde cherrytomaatjes, of geroosterde pijnboompitten, of Parmezaanse kaas, of mozzarella, of fijngesneden basilicum, of zachte uiringen. Zoveel keuzes! Zoveel mogelijkheden! The world is your pickle!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten