Ik had zin in koekjes, maar geen zin in een klont roomboter die zo lekker door je strot glibbert en eindigt in je maag terwijl jij (ik) denk(t) dat je (ik) (ok Myrthe stop) intussen zevenentachtig kilo bent aangekomen.
Dus. Koekjes. Ze smaken subtieletjes naar honing, beetje een polentasmaakje (maar in een positieve zin) en zijn gewoon echt lekkâh.
(oja, ik doe altijd alles in cups, van die Amerikaanse maten. Kan je gewoon een set kopen bij de Appie, mooie blauwe babies. Of je rekent alles om)
(oja, ik doe altijd alles in cups, van die Amerikaanse maten. Kan je gewoon een set kopen bij de Appie, mooie blauwe babies. Of je rekent alles om)
1/2 cup polenta
1 1/2 cup bloem of volkorenmeel
1/2 theelepel zout
iets minder dan 1 cup honing
3 eetlepels roomboter
9 eetlepels olie (olijfolie, rijstolie, kokosolie of whatever your heart desires)
1 ei
1 theelepel vanille extract
eetlepel limoen- of citroensap
eventueel geraspte amandelen
1 1/2 cup bloem of volkorenmeel
1/2 theelepel zout
iets minder dan 1 cup honing
3 eetlepels roomboter
9 eetlepels olie (olijfolie, rijstolie, kokosolie of whatever your heart desires)
1 ei
1 theelepel vanille extract
eetlepel limoen- of citroensap
eventueel geraspte amandelen
Verwarm de oven op 180 graden, en bedek een bakplaat met bakpapier. Meng de polenta, bloem en zout in een middelgrote kom.
In een grotere kom meng je boter, suiker en olie. Mix tot je een mooi fluffybeslagje krijgt, dan voeg je de vanille en het ei toe. Voeg je droogjes toe aan je natjes (a.k.a. polentamix aan botermix), doe het citrussap erbij en roeren maar!
Doe steeds een eetlepel beslag op de bakplaat (niet teveel tegelijk want ze lopen nog een beetje uit) (zie mij profi kooktaal gebruiken dan), op dit punt kan je er wat geraspte amandel over strooien.
HUP stop ze in de lekker warme oven voor 15-18 minuten (15 minuten zijn je koekjes zacht, 18 wat knapperiger).
In een grotere kom meng je boter, suiker en olie. Mix tot je een mooi fluffybeslagje krijgt, dan voeg je de vanille en het ei toe. Voeg je droogjes toe aan je natjes (a.k.a. polentamix aan botermix), doe het citrussap erbij en roeren maar!
Doe steeds een eetlepel beslag op de bakplaat (niet teveel tegelijk want ze lopen nog een beetje uit) (zie mij profi kooktaal gebruiken dan), op dit punt kan je er wat geraspte amandel over strooien.
HUP stop ze in de lekker warme oven voor 15-18 minuten (15 minuten zijn je koekjes zacht, 18 wat knapperiger).
Geen opmerkingen:
Een reactie posten