Dit is wat ik maak als ik a) geen inspiratie heb, en b) recentlijk stufi heb gekregen. En het is fokking lekker, aldus iemand die pasta eigenlijk niet te eten vindt (sorry not sorry). O ja, het lijkt een megamoeilijk proces doordat ik zoveel onzin tussen de stappen plak, maar het valt echt mee.
Ingrediënten
80 gram spaghetti
1 aubergine
stuk of 4 zongedroogde tomaatjes, in reepjes gesneden
1 snee brood
shitload aan knoflook (van het niveau: de hele avond thuisblijven en vooral niet tegen anderen praten)
een handje spinazie/rucola/veldsla/iets groens
olijfolie
eventueel nog pijnboompitjes en Parmezaanse kaas
Kook de spaghetti. Snijd intussen de aubergine in schijfjes van ongeveer 1-1,5 cm dik. Strooi er wat zout & peper op. Zet een middelgrote koekenpan op het vuur, flinke drizzle olijfolie in, bak de aubergineschijfjes totdat de spaghetti gaar is op een laag-middelhoog vuurtje.
Terwijl de aubergines nog lekker aan het baden zijn in de gloeiendhete olijfolie, verkruimel je het sneetje brood (kan gewoon met de hand, of in de keukenmachine). Hier moet je je creatieve geest in vrije loop laten: wil je crouton-achtige grootte of meer fijne kruimels? De vragen des levens.
Snijd de knoflookteen in schijfjes, of gebruik zo'n vet handige knoflookpers (waarbij Jamie Oliver altijd de schil eraan laat zitten, zo bad-ass). Schuif de aubergines een beetje aan de kant in de koekenpan, giet nog een klein beetje olijfolie in de koekenpan en HUP in the garlic goes.
Kruimels bij het olijfolie-knoflookplasje (HAHA zo aantrekkelijk), even doorbakken totdat én de spaghetti én de aubergines klaar zijn, en het brood enigszins krokant.
Kruimels bij het olijfolie-knoflookplasje (HAHA zo aantrekkelijk), even doorbakken totdat én de spaghetti én de aubergines klaar zijn, en het brood enigszins krokant.
Giet de spaghetti af. Drapeer 't in een bord, en dan begint de fun. Snijd de aubergineschijven in vieren, gooi ze op de spaghetti met de zongedroogde tomaatjes en je groene blaadjes naar keuze. Giet er een scheutje olijfolie over (i sure love me some olive oil ja), beetje peper & zout, en meng het even door.
Strooi er heel nonchalant je broodkruim over, en eventueel de pijnboompitjes en geraspte Parmezaanse kaas.
Oh ma lord. Oh ma friggin lord. I just died and went to heaven.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten