20 oktober 2014

Geroosterde pompoen

Dit is geroosterde aubergine, avocado en aardappel-bietensoep met de pompoen. Die soep was niet voor herhaling vatbaar, al had 'ie wel een lekker kleurtje. 

Deze geroosterde pompoen is zo lekker dat ik 'm afgelopen jaar voor mijn verjaardag heb gemaakt. En dat zegt wat, want alleen de crème de la crème van de gerechten komt ook maar in aanmerking om op m'n verjaardag te verschijnen. Maar goed, deze pompoen voldeed dus aan de gestelde eisen (lekker, vega, knoflokig, winter-appropriate). 
Ingrediënten
Halve kleine pompoen, ontdaan van pitten en draderig binnenste (ca. 400 gram
2 eetlepels komijn
1 flinke knoflookteen
Peper/zout
Olijfolie

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Snijd de knoflook fijn en de pompoen in wedges. Leg de pompoen op de bakplaat, bestrooi met de komijn, knoflook, peper, zout en een flinke shot olijfolie. Masseer dit 'ns lekker met je handen in. Doe in de oven voor circa 20 minuten, en klaar! Eventueel nog afmaken met gesneden verse koriander.

Meestal maak ik 'm met een simpele yoghurt-knoflooksaus. Daarvoor doe ik 1/4 kopje yoghurt, een flinke eetlepel mayonaise, wat peper, zout, een fijngesneden knoflookteentje en een kneepje citroensap bij elkaar. Heel erg lekker!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten