22 oktober 2014

Polentapizza

Dit is een simpele variant op mijn gegrilde polenta maar heel lekker als je zin hebt in pizza maar dan... anders. Goed verhaal, Myrthe, vertel meer!!!
Ingrediënten
100 gram polenta (let even op dat je de snelkookversie haalt, anders mag je 50 minuten gaan wachten tot het papje kookt. Ik heb altijd deze)
0,4 liter groentebouillon (400 ml. water + een bouillonblokje)
Klontje boter
Klein handje geraspte kaas (ca. 20 gram?)
Simpele tomatensaus (zoals die hier, of uit een pot)
Dingen voor erop: groenten, vlees, kaas, kruiden etc.

Bereid de polenta zoals hier, spreid het uit op een bord en laat het zo'n 20 minuten afkoelen. Verwarm de oven voor op 200 graden. Bereid je groenten voor. Stort de polentacirkel op een met bakpapier beklede bakplaat, smeer 'm in met de tomatensaus en beleg je pizza zoals je normaal ook zou doen.
Stop 'm in de oven voor zo'n 15-20 minuten, of tot de kaas gesmolten is en de randjes van de polenta krokant.

Lekker met een simpele rucolasalade met olijfolie/balsamico-dressing

Geen opmerkingen:

Een reactie posten