11 februari 2015

Quesadilla's!

Oké, I surrender, mooie foto's maken van eten is niet een van mijn fortes. Helaas helaas! Maar: lekkere quesadillababies maken kan ik wel, dus daar houd ik het dan maar bij. 


Ingrediënten
2 à 3 wraps
2 paprika's
1 klein blikje maiskorrels
1 rode ui
Handje geraspte kaas
1 avocado
Komijnpoeder, korianderpoeder, (gerookte) paprikapoeder
Evt. verse koriander

Snijd de ui in halve ringen, en de paprika's in repen. Bak ze in wat olie op middelmatig vuur tot ze een beetje gekarameliseerd en bruin zijn. Voeg de mais toe, en naar smaak de verschillende specerijen (maar kijk uit als je gerookt paprikapoeder gebruikt, dit kan heel sterk zijn en je hele gerecht naar de filistijnen helpen). Bak dit voor een minuutje door.

Zet intussen een panini-machine aan (of, als je een (grill)pan gebruikt: zet de pan vast op het vuur). Vul 1 wrap met een deel van je paprikamengsel, bestrooi met kaas, vouw 'm dubbel en prop 'm onder je paninipress (of: bak in de pan en draai 'm na een paar minuten om).

Prak intussen je avocado, en meng dit met wat peper en zout. Je quesadilla's zijn klaar als de kaas gesmolten is, en er mooie streepjes (dat is inderdaad de culinaire term ervoor) op staan. Snijd ze in wedges en serveer met de avocadoprut, en eventueel de koriander!


Ook heel lekker als je een klodder salsa of crème fraîche erop flatsjt. Of als je er champignons in doet. Of van die vega-kipstukjes van de Vegetarische Slager of Aldi. O god ja, ik wil nog een keer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten