11 februari 2015

Salade met zoete aardappel, bloemkool, kikkererwten & tahinidressing

Dit is direct geïnspireerd (lees: gekopieerd) van de sweet potato & chickpea salad door The Simple Veganista, maar dan met bloemkool erbij. En pitjes die waren achter gebleven in de zak waar m'n brood in zat. Ik ben echt zo'n creatieve en duurzame en inventieve mastermind, je wait t0g (nee, gewoon een pauperige student die net is verhuisd).

Ingrediënten
1 grote zoete aardappel
1 blik kikkererwten
1 halve bloemkool
1 halve zak rucola
1 teentje knoflook
2 flinke eetlepels tahini
Sap van een halve citroen
Koriander- en chilipoeder
evt. wat pitjes of nootjes

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Het wordt niet veel makkelijker dan dit: snijd de gewassen zoete aardappel met schil en al in blokken, de bloemkool in roosjes en de knoflook tot prut. Gooi dit allemaal op een bakplaat en meng met olijfolie, peper en zout, de twee specerijen. Schuif het voor zo'n 35 minuten in de oven, roer af en toe.

Maak intussen de dressing door tahini, citroensap, een scheutje water, en peper en zout in een (leeg) jampotje te doen en dat te schudden.

Leg de rucola op een bord, en stapel de groenten er bovenop. Drizzle wat dressing eroverheen, en maak af met de pitjes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten