20 maart 2015

Polenta met gegrilde groenten

Wat is nou lekkerder dan een warme, pap-achtige drab met nepkaassmaak als avondeten!? Warme, pap-achtige drab met nepkaassmaak en gegrilde zoete aardappel en bietjes!

Ingrediënten
1 kopje snelkookpolenta
3 kopjes groentebouillon 
2 rauwe bietjes
1 zoete aardappel
Wat blaadjes salie en basilicum en gedroogde tijm of rozemarijn
Evt. boter, Parmezaanse kaas of edelgist

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Schil de bietjes en zoete aardappel en snijd ze in kleine stukjes. Bedrizzle (klinkt als vajazzle #lifegoals) ze met olijfolie, en bestrooi met peper/zout en de gedroogde kruiden. Stop in de oven voor 20-30 minuten, en schep het mengsel tussentijds zo'n 2 keer om.

Hak de salie en basilicum grof. 

Begin zo'n 5 minuten voordat de groenten klaar zijn met de polenta zelf. Breng je bouillon aan de kook, strooi langzaam de polenta erin en begin te kloppen als een gek met een garde. Ik ben niet zo profi dus heb eigenlijk altijd klontjes in m'n polenta, maar ik dig dat wel. Blijf kloppen tot je polenta een soort aardappelpureeconsistentie heeft. Doe hier eventueel wat boter, Parmezaanse kaas of edelgist door. Klaaaar!

Giet/schep de polenta in een diep bord, hussel de salie en basilicum door de groenten en drapeer die mooi op je polenta. Dit is high-brow comfort food, jongens!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten