Als ik zou moeten kiezen welk gerecht ik voor de rest van mijn leven zou moeten eten, zou dat zonder twijfel curry zijn. Het is zo makkelijk en lekker, en heel (heel!) simpel om te customizen. Ik heb intussen wel een beetje het (voor mij) ideale curryrecept bij elkaar weten te verzinnen, dus ik dacht dat het misschien wel handig was een stappenplan te maken. En hold your horses, dat stappenplan... dat staat hieronder!!! OMG!! KLIK KLIK KLIK!
Basisingrediënten
1 kleine/halve ui
1 teentje knoflook
150 ml. Kokosmelk
Komijn-, kerrie-, chili- en kaneelpoeder
Groentebouillonblokje
Eventueel gember (geraspt, of uit zo'n potje met olie)
Het leven bestaat uit keuzes maken, en curry dus ook:
Categorie 1: pompoen, zoete aardappel, aardappel, wortel (of combinatie)
Categorie 2: aubergine, courgette, bloemkool, sperziebonen, tofu
Categorie 3: spinazie, sla, bevroren groenten (bijvoorbeeld doperwten), kikkererwten (gekookt), linzen (gekookt)
Categorie 4 (extra): mango op siroop, perzik op siroop
Categorie 2: aubergine, courgette, bloemkool, sperziebonen, tofu
Categorie 3: spinazie, sla, bevroren groenten (bijvoorbeeld doperwten), kikkererwten (gekookt), linzen (gekookt)
Categorie 4 (extra): mango op siroop, perzik op siroop
Snipper de ui. Voeg olie toe aan een wok of pan. Bak hierin
de specerijen, de ui en je keuze(s) bij categorie 1 in aan. Voeg een glaasje water
en 75 milliliter kokosmelk toe (zorg dat alles net onder staat, anders meer
water toevoegen), en een half bouillonblokje. Kook dit 5 minuten, voeg dan de keuze uit categorie 2 toe. Laat dit alles nog 10 minuten sudderen. Keuze uit categorie 3 toevoegen, nog 3
minuutjes door garen, en als laatste eventueel je vierde keuze. Proef! Het mag nog iets
te sterk zijn. Roer de verse koriander er doorheen, en maak af met de overige
kokosmelk (of yoghurt).
Geen opmerkingen:
Een reactie posten