04 juni 2014

Linzenballetjes

Even een vraag aan de maestro's van de supermarkten: waarom, WAAROM zijn vega-balletjes altijd zo megadroog en vlak van smaak? Ik bedoel, dat kan toch zoveel beter? Ja. Met deze linzenballetjes. Duurt een baard, zoals mijn broer zou zeggen, maar zijn wél heel lekker.
Ingrediënten
200 gram rode linzen
Uitje
Knoflook
Ei of 3 eetlepels water met 1 eetlepel chiazaad (gemixt, 5 minuten laten staan)
Eventueel wat broodkruim
Italiaanse versie:
Kruiden (basilicum, gedroogde tijm/oregano)
Balsamico
Indiase versie:
Kerrie/komijn/kurkuma
Marokkaanse versie:
Verse koriander, kaneel, komijn

Kook de rode linzen volgens de verpakking. Snipper intussen het uitje en de knoflook fijn. Maak alvast de gebruikte kruiden klaar (snijd de koriander of basilicum, bijvoorbeeld). Giet de linzen af, meng met alles en vorm balletjes. Als dit niet lukt, kun je eventueel nog wat broodkruim toevoegen. Op dit moment zou je de balletjes even in de koelkast kunnen zetten zodat ze wat beter bij elkaar blijven, maar ain't nobody got time for that (ik niet, dus ik ging door).
Doe een beetje olie in een koekenpan, en bak de balletjes voorzichtig zo'n 10 minuutjes.

Ik heb ze daarna nog even laten sudderen in een simpele tomatensaus (tomatenblokjes, basilicum, wat gedroogde Italiaanse kruiden) met spinazie. De volgende dag zijn ze heel heel heul erg lekker op brood!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten