Oh baby. Dit is zo goed. ZO GOED. Soms heb ik een craving naar iets vlezigs, maar natuurlijk niet in vlees zelf (am I making sense? Nee). Dan (en als ik net stufi heb gehad) ga ik aan de seitan. En in de vorm van gyros is 't zo heerlijk!
Ingrediënten
1 pot seitan van ongeveer 350 gram, uitgelekt (ik had die van Yakso, bij Ekoplaza)
2 pitabroodjes
¼ komkommer
Yoghurt
1 teentje knoflook
Sla
Shoarmakruiden
1 rode ui
Snijd de ui in halve ringen. Doe wat olie in een koekenpan,
bak hierin de shoarmakruiden aan samen met de ui en seitan. Laat dit zo’n 10
minuten bakken, steeds blijven roeren. Rooster de pitabroodjes. Snijd de
komkommer in plakjes. Maak een yoghurtsaus door yoghurt te mengen met één
gesneden teentje knoflook, zout en peper. Beleg de pitabroodjes met de saus,
komkommer, sla en seitan.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten