16 juni 2014

Salade (no.380239) met mango, vegetarische kip en lente-uitjes

Ik ben nu vega sinds 3,5 jaar, en ik zou liegen als ik zou zeggen nooit de smaak van vlees te missen. Ik heb het ervoor over hoor, daar niet van, maar ik mag van mezelf (hashtag zelfdisciplinering) één keer per jaar iets vlezigs eten. Spoiler: dat is dit niet, want de kip is van de Vegetarische Slager. Maar het smaakt zó overtuigend naar hoe ik me herinner dat kip smaakt, dat ik het als uitstelmiddel gebruik als ik wel zin heb in vlees maar niet in dood dier. Of zo. Conclusie van dit verhaal: vegetarische kip is geen kip, en heel lekker.
Ingrediënten
Twee handen vol rucola
1 mango 
1 avocado
2 lente-uitjes
1/2 bakje vegetarische kipstukjes (van de Vegetarische Slager)
2 zongedroogde tomaatjes, in reepjes gesneden
Beetje munt en koriander, fijngesneden
Limoensap

Bak de kipstukjes in olie knapperig. Maak intussen de dressing van 3 eetlepels olijfolie op 1 eetlepel limoensap, beetje peper en zout, en de kruiden. Snijd de uitjes in ringen, schil de mango en avocado en snijd het vruchtvlees in blokjes. Doe de dressing bij de rucola, mix, en drapeer alle ingrediënten over het bedje met sla. Maak af met wat achtergehouden lente-uitjes en kruiden, en serveer. En genieten, kreng. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten